3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
XXIV Schubertíada a Vilabertran
XXIV Schubertíada a Vilabertran
XXIV Schubertíada a Vilabertran
XXIV Schubertíada a Vilabertran
XXIV Schubertíada a Vilabertran
XXIV Schubertíada a Vilabertran

XXIV Schubertíada a Vilabertran

  • Vilabertran - Vilabertran
10€-60€
20%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

"... Què es pot fer després de Beethoven?"

Aquesta és la pregunta que es feia el jove Franz Schubert els anys 1812 i 1813; ell pensava que Beethoven havia portat la música a un estat de perfecció impossible de superar. Malgrat tot, però, l'univers musical schubertià fa aportacions grandioses, tant a la música de cambra com a la simfònica i al lied, i tot i no ésser ell un pianista virtuós, també "preveu noves i enriquidores possibilitats sonores per a l'instrument". Així ho diu Alfred Brendel que no dubta a afirmar que "tal vegada Schubert sigui el fenomen més sorprenent de la història de la música".

Schubert va viure sempre estimulat pels seus amics més fidels, molts d'ells companys d'estudis, professionals liberals i intel·lectuals molt compromesos amb totes les llibertats que el règim polític de Metternich restringia severament. Tots tenien plena consciència de la genialitat del seu company.

Es reunien sovint i aquests encontres eren sempre un pretext per conèixer les darreres obres que Franz Schubert havia creat: han passat a la història com a schubertíades. De moltes d'aquestes schubertíades, se'n coneixen les obres que s'hi varen presentar. Avui, rememorant aquelles vetllades, alguns festivals, com el de Vilabertran, sota aquesta denominació pretenem reviure el plaer de la música en la intimitat tot aprofundint, alhora, en el coneixement de la creació schubertiana que, encara ara, no és prou coneguda.

En tots aquests anys, Schubert ha brillat a l'Empordà i ja caminem amb il·lusió cap als vint-i-cinc anys. Ens hi han ajudat molts dels millors artistes que han estat bons estudiosos de la creació schubertiana; molts d'ells hi iniciaven les seves carreres brillants, ja que sempre la presència de joves ha estat un dels distintius de la nostra programació.


Consulta tota la programació de La Schubertíada 2016 
AQUÍ

Descompte només aplicable a la Zona 1 i a la zona 2

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Concerts    Clàssica

Vilabertran

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Compra les entrades amb descompte a la web del festival

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX