3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Cameron Carpenter

Cameron Carpenter

  • Palau de la Música Catalana - Barcelona
20€ - 30€
20%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

L'extraordinari organista Cameron Carpenter està deixant petjada en la història recent de la música.

Des que va acabar el seu instrument, l'International Touring Organ (ITO) el 2014, Cameron ha plantat cara a l'escepticisme sobre aquest instrument digital i l'ha fet sonar als escenaris més importants del món, i gairebé només toca amb l'ITO, ja sigui en recital o en concert. Fet a mida i basat en els plànols que ell mateix ha fet, actua arreu del món, fent gires i actuacions per Austràlia, Nova Zelanda, Àsia, Europa i els Estats Units.

La primavera del 2016 es va publicar All you need is Bach, titllat com a "fora del que és convencional" i "extraordinàriament àgil" segons la revista «Rolling Stone».

A més a més una estona abans del concert pots gaudir del seu documental inèdit "The Sound of My Life" una pel·lícula documental que segueix al iconoclasta jove organista Cameron Carpenter cap a la presentació del nou òrgan que ha construït per utilitzar en les seves gires.

Carpenter ha estat el primer organista a rebre una nominació als Grammy. Durant aquesta temporada 2016-17 actuarà a Europa en festivals i auditoris del màxim renom. També actuarà com a solista amb l'O.N.E. sota la batuta de J. Hruša a Madrid, amb l'Orquestra de Cambra de la Ràdio de Baviera, l'Orchestre National de Lió, amb L. Slatkin, i en el Festival de Pasqua de Salzburg amb l'Staatskapelle Dresden, sota la direcció de M-W. Chung; i farà una nova gira amb l'ITO i l'Academy of St. Martin in the Fields el maig del 2017 amb arranjaments de Carpenter sobre les Variacions Paganini de Rachmàninov.

Nascut el 1981 a Pennsilvània (EUA), va interpretar El clave ben temperat de J. S. Bach per primera vegada als onze anys i va esdevenir membre del cor de nens de l'Escola Americana el 1992. A més de la seva tutora, Beth Etter, va tenir el mestratge dels professors John Bertalot i James Litton. A l'Escola d'Arts de Carolina del Nord va estudiar composició i orgue amb John E. Mitchener.

Ha transcrit més d'un centenar d'obres per a orgue, i va compondre les seves primeres obres mentre estudiava a la Juilliard School a Nova York, entre els anys 2000-2006, on alhora estudiava piano amb Miles Fusco.

El 2012 va rebre el Premi Leonard Bernstein del Festival de Música de Schleswig-Holstein.


L. Bernstein: Chichester psalms

FITXA TÈCNICA

Intèrprets:
  • Cameron Carpenter orgue
  • Orfeó Català
  • Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (Simon Halsey director)

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Concerts    Clàssica

ADREÇA

C/ Sant Pere Més Alt, s/n
08003 - Barcelona

Palau de la Música Catalana
C/ Sant Pere Més Alt, s/n, 08003 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX